СБУ відкрила справу проти «Харківгазу», який відключив від газу ціле село — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ відкрила справу проти «Харківгазу», який відключив від газу ціле село

Казна та Політика
326
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти АТ «Харківгаз», яке на початку жовтня під виглядом ремонтних робіт відключило від газу село Благодатне Харківської області.
Як повідомили в прес-центрі СБУ, кримінальне провадження розпочато за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу, або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.
В СБУ зазначили, що «Харківгаз» на 95,5% є приватною компанією, яка самостійно формує ціни на свої послуги.
«Відразу після відключення жителям села висунули вимогу: підписати додаткову угоду на ще одну неіснуючу раніше послугу з обслуговування внутрішньобудинкових систем. Таким чином, платіжка для кожної сім’ї мала б зрости на 1200−1800 гривень на рік… Користуючись монопольним становищем і гострою потребою населення в газі на початку опалювального сезону, жителі села були поставлені в безвихідне становище», — йдеться в повідомленні.
При цьому керівництво «Харківгазу» заявило, що компанія не має жодного відношення до підвищення цін на газ, а винні в цьому Президент і керівництво держави. Це спричинило численні акції протесту місцевих жителів і перекриття автодоріг. Після втручання правоохоронців і місцевої влади газопостачання в село відновили 17 жовтня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас