Мінрегіон підтримує реструктуризацію заборгованості населення за «комуналку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон підтримує реструктуризацію заборгованості населення за «комуналку»

Казна та Політика
504
Міністерство розвитку громад і територій підтримує законопроєкт № 3613, в якому пропонується механізм реструктуризації заборгованості населення за комунальні послуги. Передбачено, що на споживачів, які уклали договір про реструктуризацію, поширюватиметься діючий порядок нарахування субсидій.
Про це Укрінформу повідомили у Мінрегіоні.
“Заборгованість з комунальних платежів не тільки ускладнює роботу постачальників комунальних послуг, для багатьох людей вона є перешкодою для оформлення субсидії. Вирішити цю проблему покликаний законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати за житлово-комунальні послуги» (реєстр. № 3613). Мінрегіон як профільне міністерство підтримує законопроєкт”, – повідомили у міністерстві.
Запропонований у документі механізм погашення заборгованості передбачає укладання договору реструктуризації на термін до 60 місяців (тобто на 5 років).
При цьому загальна сума платежів, що вносяться споживачами на оплату поточних платежів та платежів із погашення реструктуризованої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, не повинна перевищувати 25% доходів, що визначаються при нарахуванні субсидій для працюючих громадян, і 20% – для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги.
У Мінрегіоні зазначили, що коли доходів споживачів, які уклали договори про реструктуризацію заборгованості, не вистачить на повне погашення цієї заборгованості, термін дії договору продовжується.
Крім того, на споживачів, які уклали договір про реструктуризацію, поширюватиметься діючий порядок нарахування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для оплати поточних платежів.
Місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування пропонується забезпечити роботу місцевих постійно діючих комісій з реструктуризації заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас