Суперечку ПриватБанку з заводом Коломойського розгляне Велика палата Верховного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суперечку ПриватБанку з заводом Коломойського розгляне Велика палата Верховного суду

Фондовий ринок
210
Верховний суд передав на розгляд Великої палати касаційну скаргу ПриватБанку про визнання припиненими зобов’язань Нікопольського заводу феросплавів за кредитним договором на $30 млн.
«Суд вирішив передати справу на розгляд Великої палати, де участь бере 21 суддя, і ми сподіваємося, що суд ухвалить справедливе рішення», — заявив юридичний представник ПриватБанку Андрій Пожидаєв.
Як повідомлялося, Господарський суд Києва 22 січня 2021 року визнав припиненими всі зобов’язання НЗФ.
ПриватБанк подав у США в Канцлерський суд штату Делавер позов, в якому вказує на порушення НЗФ своїх договірних зобов’язань за кредитним договором, в тому числі в частині використання кредитних коштів на цілі, що суперечать умовам видачі, тобто не для фінансування поточної діяльності підприємства.
У цьому позові, згідно з текстом ухвали суду, стверджується, що НЗФ причетний до відмивання коштів та протиправної рециркуляції кредитів, що передбачало, зокрема, погашення заборгованості за кредитним договором за рахунок коштів за іншими кредитними договорами.
НЗФ, у свою чергу, вказує, що оскільки будь-які зобов’язання між ним і ПриватБанком, обумовлені кредитним договором, були припинені шляхом виконання, у банку відсутні будь-які підстави для невизнання права позивача на припинення зобов’язання.
ПриватБанк відзначав, що його звернення до американського суду не призвело до невизнання, порушення або оспорювання прав НЗФ. Відповідно, у останнього відсутні будь-які передумови і підстави звертатися з позовною заявою про визнання припиненими зобов’язань за кредитним договором. Однак Госпсуд Києва став на сторону позивача.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас