У Нафтогазі пояснили, що дасть участь у сертифікації «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі пояснили, що дасть участь у сертифікації «Північного потоку-2»

Фондовий ринок
642
Участь НАК «Нафтогаз України» у сертифікації російського газового проєкту «Північний потік-2» допоможе Україні захистити свої інтереси на європейському ринку.
Про це у програмі «Украина на самом деле» телеканалу «Дом» розповів радник голови правління НАК «Нафтогаз України» Мирон Василик.
«Нафтогаз подав свою заявку на участь у процесі сертифікації „Північного потоку-2“ німецькому регулятору, який має у своїх повноваженнях право почати процес сертифікації. Ми, Нафтогаз і Україна, як великі учасники європейського ринку, купуємо значні обсяги газу. Тому ми теж зацікавлені в тому, щоб цей ринок був конкурентним, і ми маємо право захищати наші позиції та інтереси на цьому ринку. Таке право нам дає стаття 66 закону Німеччини про енергетичну промисловість», — уточнив Василик.
Сертифікація триватиме чотири місяці, доповнив радник голови правління Нафтогазу.
«Цей процес почався заявкою на сертифікацію „Північного потоку-2“, яка була подана 8 вересня. Сертифікація триватиме чотири місяці. Німецький регулятор розглядає заявку і дивиться на роль всіх учасників цього ринку, зокрема і українських учасників, польських учасників, й інших країн», — пояснив Василик.
У сертифікації також братимуть участь Федеральне міністерство економіки Німеччини та Європейська комісія, наголосив він.
«Процес досить тривалий і, я би сказав, він враховує не лише технічні, але також політичні інтереси всіх учасників ринку. Тобто це виходить із принципу солідарності, який є фундаментальним принципом на європейському ринку», — акцентував Василик.
Політичні домовленості між США та Німеччиною не впливатимуть на процес, переконаний радник глави правління НАК «Нафтогаз України».
«Я не думаю, що політичні домовленості між США та Німеччиною якимось чином впливатимуть на цей процес. Цей процес обумовлений європейським законодавством, Третім пакетом енергетичного законодавства, та відповідно до цього йтимуть усі процеси щодо сертифікації», — підсумував Василик.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас