Xiaomi має намір почати масове виробництво автомобілів у 2024 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi має намір почати масове виробництво автомобілів у 2024 році

Технології&Авто
345
Поки китайський виробник автомобілів Geely готується організувати випуск смартфонів, компанія Xiaomi, відома насамперед завдяки смартфонам, збирається вже в найближчі кілька років налагодити випуск автотранспорту.
Про намір почати масовий випуск машин вже в першій половині 2024 року оголосив засновник і глава компанії Лей Цзюнь (Lei Jun) на зустрічі з інвесторами.
На зустрічі бізнесмен розповів про прогрес у розвитку автомобільного напрямку Xiaomi. Було сказано, що 1 вересня в Пекіні було завершено реєстрацію дочірньої компанії Xiaomi EV, яка і займеться випуском машин.
Перший завод буде розташований в передмісті Пекіна — Ічжуані, тільки в розробці братиме участь команда з понад 450 членів, ще тисячі, якщо не десятки тисяч — будуть працювати на самому виробництві.
Глава компанії заявив, що автобізнес Xiaomi організовує не як звичайний PR-хід, попутно зазначивши, що електротранспорт поступово перейшов з машинобудівної галузі в сферу інформаційних технологій. Поява машин під відповідним брендом стане черговим кроком на шляху до створення всеосяжної екосистеми, вже зараз включає розумні будинки і розумні офіси.
Очікується, що машини будуть добре інтегруватися в загальне інформаційне середовище компанії.
У березні цього року Xiaomi формально підтвердила початок власного автобізнесу. Тоді ж компанія оголосила, що має намір вкласти в автомобільний напрямок $10 млрд протягом 10 років. Лей Цзюнь заявляв, що випуск автомобілів Xiaomi стане черговим і останнім з найважливіших підприємств в його житті і він докладе всіх зусиль для того, щоб домогтися успіху в новому напрямку.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас