Скільки коштують приватні будинки в Україні: експерт озвучив прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштують приватні будинки в Україні: експерт озвучив прогноз

Нерухомість
4371
Після кількох місяців в Україні зросла ціна на приватні будинки. Так, в період з липня по вересень житло за містом неподалік від великих міст (Харків, Київ, Одеса, Львів і Дніпро) подорожчало на 3-5%.
Про це розповів голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (АСНУ) Юрій Піта.
За квадратний метр у приватному будинку під Києвом просять 1-1, 5 тис. доларів.
В інших великих містах вартість подібних об’єктів в середньому на 20% нижча. За словами Піти, найбільше зросли в ціні будинки, площа яких до 150 кв.м. і які розташовуються до 20 км від межі міста.
Ціна на інші будинки зросла на близько 2,5-3%. При цьому голова АСНУ зазначає, що зростання вартості вже загальмувалося у зв’язку з реалізацією попиту на приватні будинки практично на 90%.
Крім того, йде на спад і попит на приватні садиби — кількість потенційних покупців знижується. Ріелтори прогнозують, що до кінця поточного року ціни в сегменті приватних садиб будуть стабільними з несуттєвими коливаннями близько 1,5% на будинки з невеликою площею.

Довідка Finance.ua:

  • ринок довгострокової оренди житлової нерухомості вийшов з коронакризи. Про це свідчить зростання апетиту з боку орендодавців. За січень-вересень 2021 року середня місячна вартість оренди однокімнатної квартири в Києві зросла на 8% до 426 дол. (11,3 тис. грн), двокімнатної – на 16% до 552 дол. (14,67 тис. грн);
  • в цілому, середні ціни на оренду однокімнатної квартири в столиці України в 2021 році вищі навіть за ті, що були в докризовому 2019 році. Винятки – січень, липень і вересень. Два роки тому в ці місяці зняти квартиру було дорожче, ніж в 2021 році.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас