У Мінцифрі пояснили, чи можна отримати COVID-сертифікат в "Дії» з посвідкою на тимчасове проживання в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінцифрі пояснили, чи можна отримати COVID-сертифікат в "Дії» з посвідкою на тимчасове проживання в Україні

Казна та Політика
276
Не всі жителі України можуть згенерувати сертифікат про вакцинацію у додатку «Дія». З такою проблемою зіткнулися, зокрема ті, хто перебуває в країні за посвідкою на тимчасове проживання.
Як отримати COVID-сертифікат з посвідкою на тимчасове проживання в Україні, розповів керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.
«З таким документом можна згенерувати COVID-сертифікат, але тільки на порталі «Дія». Річ у тім, що отримати сертифікат в додатку можна тільки при наявності «Дія.Підпису” — це електронний ключ, який створюється на основі біометричного закордонного паспорта або id-карти», — зазначив Банік.
При цьому він вказав, що посвідка на тимчасове проживання не дає можливості створення «Дія.Підпису», а значить, не можна підписати угоду на обробку медичних даних в мобільному додатку, тому згенерувати COVID-сертифікат в мобільному додатку «Дія» не вийде.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас