ВР розгляне законопроекти, необхідні для отримання траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР розгляне законопроекти, необхідні для отримання траншу МВФ

Казна та Політика
264
ВР розгляне законопроекти, необхідні для отримання траншу МВФ. Про це повідомляє «Економічна правда», з посиланням на погоджувальну раду депутатських фракцій.
На поточному пленарному тижні 18−22 жовтня депутати планують ухвалити три закони (№ 5850, № 5852 та № 5853), необхідні для отримання чергового траншу МВФ.
Законопроєкт № 5850 зокрема пропонує обмежити функціонал Ради Нацбанку, встановлює жорсткіші обмеження до потенційних членів Ради НБУ. Документ запроваджує «кодекс етики» працівників НБУ, а також конкретизує підстави для звільнення голови НБУ та його заступників.
У грошово-кредитній політиці пропонується надати Нацбанку право нараховувати відсотки за коштами, які банки тримають на рахунках в НБУ.
Також Нацбанку надаються права відкривати та закривати закордонні представництва.
Законопроект № 5852 вносить зміни до закону про публічні закупівлі, відповідно до яких з-під дії цього закону виключаються закупівлі Нацбанком послуги юридичного супроводу справ за кордоном. У разі ухвалення цього документу НБУ зможе проводити закупівлю послуг юристів для спорів в інших країнах без публічних тендерів.
Законопроект № 5853 передбачає зміни до Бюджетного кодексу та змінює комунікацію НБУ з урядом під час підготовки бюджетної декларації. Документом пропонується зобов’язати НБУ лише інформувати уряд, Президента та парламент про прогнози своїх прибутків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас