Інвестори можуть в перспективі зацікавитись приватизацією Ощадбанку, Укргазбанку та ПриватБанку - ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори можуть в перспективі зацікавитись приватизацією Ощадбанку, Укргазбанку та ПриватБанку - ЄБРР

Казна та Політика
319
Інвестори можуть в перспективі зацікавитись приватизацією Ощадбанку, Укргазбанку та ПриватБанку.
Про це в коментарі «Голосу Америки» сказав керуючий директор ЄБРР з питань Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.
«В довгостроковій персективі – так. Однозначно, — відповів Патроне на питання Української служби „Голосу Америки“ стосовно того, чи зможуть українські держбанки зацікавити приватних інвесторів. — Є інвестори, яких можуть цікавити декілька державних банків, можливо не всі, але однозначно це Ощадбанк, Укргазбанк та Приват».
Європейський банк реконструкції та розвитку разом зі Світовим банком співпрацюють з урядом України над трансформацією державних банків зі стратегічною метою їхньої приватизації. В рамках співпраці з ЄБРР Кабмін цього місяця затвердив Стратегію розвитку Ощадбанку, яка також є передумовою отримання кредиту ЄБРР у 100 мільйонів євро з правом увійти в капітал банку.
Після трансформації українські держбанки стануть більш клієнтоорієнованими, запровадять цифрові технології і, зрештою, зможуть зацікавити приватних інвесторів, вважають в ЄБРР. ​Однак, щоб це сталось, необхідно «пройти значний шлях», додав Патроне.
Допомагає трансформувати Укргазбанк структура Світового банку Міжнародна фінансова корпорація, програмами з Ощадбанком займається ЄБРР, пояснив Патроне.
«Зрештою, Приват також зможе стати гарним активом для приватних інвесторів», — зауважив банкір.
Раніше цього року міністр фінансів України зазначав пресі, що в 2021 на приватизацію держбанків розраховувати не варто, але наголосив на намірі зменшити участь держави в банківському секторі до 25% до 2025 року.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас