Документи, необхідні для взяття на облік договору управління майном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Документи, необхідні для взяття на облік договору управління майном

Казна та Політика
253
Finance.ua як портал, який турбується про ваші доходи, дізнався в Головному управлінні ДПС в Одеській області, які документи необхідні для взяття на облік договору управління майном.
На обліку у контролюючих органах повинні перебувати, зокрема, договори управління майном, на які поширюються особливості податкового обліку та оподаткування діяльності за такими договорами (угодами), визначені Кодексу.
Отже, на обліку в контролюючих органах повинні перебувати договори управління майном за якими ведеться окремий податковий облік з ПДВ щодо господарських операцій, пов’язаних з використанням майна, що отримане в управління.
Зокрема, договори управління майном, що підлягають оподаткуванню згідно з розд. V Кодексу (крім договорів, на які поширюються норми другого речення абзацу другого п.п. 5 п. 180.1 ст. 180 розд. V Кодексу, а саме, договорів управління активами інститутів спільного інвестування, фондів банківського управління, фондів фінансування будівництва та фондів операцій з нерухомістю, створених відповідно до закону).
Взяття на облік договору управління майном здійснюється за основним місцем обліку управителя майна шляхом додаткового взяття на облік як платника податків відповідного управителя майна – суб’єкта підприємницької діяльності.
Управитель майна – особа, яка веде окремий податковий облік ПДВ щодо господарських операцій, пов’язаних з використанням майна, що отримане в управління за договорами управління майном.
Підставою для взяття на облік договору є прийняття контролюючим органом рішення про реєстрацію платником ПДВ управителя майна та отримання документів.
Для взяття на облік договору управління майном управитель майна подає одночасно із реєстраційною заявою платника ПДВ до контролюючого органу за своїм основним місцем обліку такі документи:
  • заяву за формою № 1-ОПП;
  • копію договору управління майном (договір управління нерухомим майном має бути нотаріально посвідченим).
Документи, подані для взяття на облік договору управління майном, повертаються контролюючим органом управителю майна, якщо до заяви за формою № 1-ОПП не додано реєстраційну заяву платника ПДВ або за результатами розгляду реєстраційної заяви платника ПДВ контролюючий орган відмовляє в реєстрації особи як платника ПДВ.
При взятті на облік договорів управління майном, управителям майна присвоюється реєстраційний (обліковий) номер платника податків.
Податковий номер зазначається у всіх свідоцтвах, довідках, патентах, в інших документах або повідомленнях, що видаються платнику податків, у всіх податкових деклараціях (розрахунках, звітах), платіжних документах щодо податків і зборів, у фінансових документах, а також в інших випадках, передбачених законодавством.
Податковий номер не змінюється протягом усього періоду перебування на обліку в контролюючих органах такого договору (п. 2.6 розд. ІІ Порядку № 1588).
Після зняття з обліку платника податків податковий номер, який надавався контролюючим органом, закривається та надалі не використовується.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас