Система BankID принесла банкам майже 120 млн грн доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система BankID принесла банкам майже 120 млн грн доходу

Фондовий ринок
735
За підсумками третього кварталу 2021 роки українці 6,8 млн раз успішно скористалися ідентифікацією через Систему BankID Національного банку.
Як повідомляє пресслужба НБУ, це більш ніж в три рази перевищує показники аналогічного періоду 2020 року.
Щоденно через систему відбувається майже 61 тисяча успішних ідентифікацій користувачів.
“Починаючи з серпня цього року, майже кожної секунди відбувається успішне підтвердження електронної дистанційної ідентифікації користувача з використанням Системи BankID НБУ”, – зазначає регулятор.
Цьогоріч у ІІІ кварталі дохід абонентів-ідентифікаторів становив 47,2 млн грн у межах їх роботи в Системі BankID НБУ. Це більш ніж на третину (на 38%) перевищує показники попереднього кварталу 2021 року.
Загалом із часу впровадження комерційної моделі використання Системи BankID НБУ абоненти-ідентифікатори отримали від абонентів – надавачів послуг дохід у розмірі 118,2 млн грн.
Система BankID принесла банкам майже 120 млн грн доходу

Довідка Finance.ua:

  • комерційна модель Системи BankID НБУ впроваджена в липні 2020 року;
  • вона дозволяє банкам-ідентифікаторам отримувати плату від абонентів — надавачів банківських, фінансових чи комерційних послуг за кожну успішну ідентифікацію. Адміністративні та державні послуги в системі не тарифікуються;
  • наразі система BankID НБУ налічує 36 абонентів-ідентифікаторів та 75 абонентів — надавачів послуг (з них 8 банків, що надають банківські послуги).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас