Китай планує закупити в США скраплений газ на десятки мільярдів доларів — Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай планує закупити в США скраплений газ на десятки мільярдів доларів — Reuters

Енергетика
1648
Великі китайські енергетичні компанії ведуть переговори з американськими експортерами щодо забезпечення довгострокових поставок скрапленого природного газу (СПГ).
Це пов’язано зі зростанням цін на газ і дефіцитом електроенергії, що посилює занепокоєння з приводу паливної безпеки країни, повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.
За даними видання, щонайменше п’ять китайських компаній, у тому числі велика державна компанія Sinopec і китайська національна офшорна нафтова компанія (CNOOC), а також дистриб’ютори енергії, яких підтримують місцеві уряди, такі як Zhejiang Energy, ведуть переговори з американськими експортерами, переважно Cheniere Energy і Venture Global.
Ці переговори можуть привести до укладення угод на десятки мільярдів доларів, які ознаменують різке зростання імпорту СПГ з США в Китай в найближчі роки.
У розпал китайсько-американської торгової війни в 2019 році торгівля газом тимчасово припинялася. Будівництво об’єктів для експорту СПГ може тривати роками, і в Північній Америці є кілька проектів, які, як очікується, не зможуть почати експорт раніше середини цього десятиліття.
За даними Reuters, переговори з американськими постачальниками почалися на початку цього року, але прискорилися в останні місяці на тлі одного з найбільших за останні десятиліття дефіцитів палива для опалення. Ціни на природний газ в Азії цього року підскочили більш ніж у п’ять разів, що викликало побоювання щодо нестачі електроенергії взимку.
«Компанії зіткнулися з дефіцитом пропозиції (взимку) і зростанням цін. Переговори дійсно пожвавилися з серпня», — сказало Reuters одне джерело з Пекіна.
«Відчувши недавню значну нестабільність ринку, деякі покупці пошкодували, що не підписали достатньо довгострокових контрактів», — додало інше джерело з Пекіна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас