1,5 млрд дол. щороку: Шмигаль назвав економічний ефект від «енергетичного безвізу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

1,5 млрд дол. щороку: Шмигаль назвав економічний ефект від «енергетичного безвізу»

Казна та Політика
267
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що економічний ефект від “енергетичного безвізу”, за підрахунками Світового банку, може складати 1,5 мільярда доларів щороку.
“5 «безвізів» із Європейським союзом. Цього тижня підписали «авіаційний безвіз» або угоду «Про відкрите небо». Така угода з ЄС створює більше конкуренції на ринку авіаперевезень, що сприятиме здешевленню квитків. Для української економіки «авіаційний безвіз» — це додаткові стимули та інвестиції у туризм, інфраструктуру та сферу послуг. Також цього тижня обговорили готовність до «енергетичного безвізу». Мова йде про приєднання до європейської енергомережі та остаточну енергонезалежність від Росії. Економічний ефект від такого приєднання, за підрахунками Світового банку, може складати 1,5 млрд доларів щороку”- зазначив він.
Також він вказав на інші 3 «безвізи»: митний, промисловий та цифровий. І це також мільярди доларів виграшу для українського бізнесу та держави. Саме тому європейська інтеграція — це і цивілізаційний вибір України, і практичний інструмент розвитку економіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас