Добровільна податкова амністія: українці задекларували майже 100 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добровільна податкова амністія: українці задекларували майже 100 мільйонів

Казна та Політика
1694
У рамках податкової амністії станом на 12 жовтня задекларовано 90,5 мільйона гривень, платежі до бюджету склали 4,5 мільйона гривень.
Про це написав народний депутат, голова податкового комітету Данило Гетманцев на своїй сторінці у Facebook.
«Кількість декларацій з кожним днем зростає, як би кому не хотілося зворотного», — додав він.
З 1 вересня стартувала податкова амністія — добровільне декларування доходів триватиме рік. Розмір податку, який потрібно заплатити, щоб легалізувати свої доходи, буде залежати від того, який актив декларується і де він знаходиться.
Податкова амністія дозволить громадянам, які ухилялися від сплати податків, відкрити свої справжні доходи, уникнувши при цьому покарання шляхом декларування активів.
Передбачається в період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб. Така дата була пов’язана з початком роботи Бюро економічної безпеки, запуск якого згодом перенесли до кінця листопада.
Також особи повинні будуть сплатити одноразовий збір 5% щодо активів, розміщених на рахунках українських банків; 9% для розміщених за кордоном, 2,5% за вартістю держоблігацій, придбаних у період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас