VW в 2022 році обере країну зі Східної Європи для заводу з виробництва батарей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VW в 2022 році обере країну зі Східної Європи для заводу з виробництва батарей

Технології&Авто
885
Volkswagen Group в першій половині 2022 року вибере країну в Східній Європі, в якій побудують новий завод з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів. На жаль, Україну німецький автогігант для цього не розглядає.
Кандидатами виступають Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина. В одній з цих країн до 2027 року запрацює завод Volkswagen, на якому будуть робити батареї для електромобілів.
Боси Volkswagen при виборі країни для свого нового заводу враховують кілька факторів. Наприклад, економічну ситуацію в країні, стратегію електричної мобільності, державні субсидії.
Раніше повідомлялося, що до 2030 року Volkswagen планує побудувати в Європі 6 заводів, на яких будуть випускати акумуляторні батареї для електрокарів. Перші два побудують у Німеччині та Швеції. Третій завод побудують до 2026 року у Франції, Іспанії або в Португалії.

Генеральний директор Skoda Томас Шеффер вважає, що Чехія була б ідеальним місцем для одного з таких підприємств. Seat виступає за будівництво такого заводу в Іспанії.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас