Майбутні автомобілі Maserati отримають абсолютно нову електричну платформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутні автомобілі Maserati отримають абсолютно нову електричну платформу

Технології&Авто
294
Як і багато автовиробників, альянс Stellantis NV рішуче налаштований переводити на електротягу власну продукцію, і ця програма стосується історичних центрів присутності марки Fiat і споріднених італійських брендів.
Місцеві підприємства будуть оптимізовані з точки зору асортименту моделей, що випускаються, а для марки Maserati буде розроблена нова електрична платформа.
Промисловий кластер в італійському Турині повинен стати місцем виробництва електромобілів концерну Stellantis, як пояснює Bloomberg з посиланням на заяви його представників.
Складання автомобілів Ghibli і Quattroporte буде перенесено з Грульяско в Мірафьорі, останнє з підприємств також зосередиться на випуску електромобілів і компонентів їх силових установок. За домовленістю з профспілками, чисельність співробітників підприємства в Грульяско не скоротиться. Складання автомобілів марки Maserati почалося тут менше десяти років тому, але буде припинено в результаті реструктуризації і перенесення виробництва на інший майданчик.
В околицях Турина автоконцерн має намір організувати випуск як двигунів внутрішнього згоряння, так і гібридних силових установок, а також чисто електричних. Їх співвідношення буде змінюватися відповідно до вимог ринку і екологічних норм.
В Італії Stellantis також розмістить одне зі своїх трьох європейських підприємств з виробництва тягових батарей. У сімдесятих роках підприємство в Мірафьорі випускало по 600 тисяч автомобілів Fiat щороку, на ньому працювало близько 50 тисяч осіб. Зараз тут випускається електрична версія Fiat 500 і деякі моделі Maserati, включаючи кросовер Levante. Частину виробництва може бути перенесено до Польщі, завдяки чому італійське підприємство зможе збільшити обсяги випуску Fiat 500.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас