Samsung придумала двосторонній сканер відбитків пальців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung придумала двосторонній сканер відбитків пальців

Технології&Авто
293
Samsung має намір першою випустити складаний смартфон з підекранним сканером відбитків пальців. Принаймні, у південнокорейської компанії вже є відповідний патент, що враховує унікальні конструктивні особливості таких пристроїв.
Всі існуючі складані смартфони оснащуються сканером відбитків пальців, вбудованим в окрему фізичну кнопку на корпусі. Це особливо дивно на тлі того, що в більшості моделей традиційного форм-фактора він вбудований безпосередньо в екран.
Як виявилося, цьому є пояснення. У патенті Samsung йдеться, що гнучкий екран в складаних пристроях схильний до появи складок при натисканні на нього. Через це виникають проблеми при зчитуванні відбитка. Однак компанії вдалося вирішити цю проблему.
Згідно з зареєстрованим у Всесвітній організації інтелектуальної власності патентом Samsung, компанія розробила двосторонній сканер відбитків пальців, що розташовується одночасно під зовнішнім і внутрішнім екраном складаного смартфона. Зовні він знаходиться знизу по центру, а всередині — в лівому нижньому кутку. Правда, в описі розробки ніде не вказується, як компанія має намір боротися з вищезгаданими складками гнучкого дисплея.
Samsung придумала двосторонній сканер відбитків пальців
Не виключено, що така система з’явиться в майбутньому Galaxy Z Fold4. Нагадаємо, що в Galaxy Z Fold3 дебютувала підекранна фронтальна камера.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас