Кабмін затвердив стратегію розвитку Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив стратегію розвитку Ощадбанку

Фондовий ринок
728
Кабінет міністрів схвалив стратегію розвитку Ощадбанку на 2021–2024 роки для скорочення непрацюючих активів, нарощування прибутку та подальшого входження ЄБРР у капітал держбанку.
Про це повідомляє Міністерство фінансів.
«Схвалення Стратегії розвитку Ощадбанку забезпечить його належне функціонування, сприятиме ефективному управлінню, захисту прав вкладників, кредиторів та держави як акціонера. Одним із пріоритетів Уряду є реформування державного банківського сектору, і Мінфін здійснює цілеспрямовані кроки для побудови надійної та конкурентоспроможної банківської системи», – прокоментував заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.
Стратегією розвитку Ощадбанку на 2021–2024 роки передбачено продовження його функціонування як провідного універсального банку України, насамперед, окреслено такі основні складові:
  • бізнес-модель: універсальний банк, що зміцнює свої позиції у роздрібному кредитуванні та комісійних продуктах, зберігає провідні позиції в сегментах корпоративного бізнесу та мікро, малому та середньому бізнесі, зі зменшенням частки державних підприємств;
  • операційна модель: розвинута лінійка цифрових продуктів, включаючи галузеві продукти, що будуть надаватись через цифрові канали та автоматизовані процеси;
  • фінансова стійкість: операційна ефективність та сталий рівень прибутковості Ощадбанку.
У схваленій Стратегії зазначено, що Ощадбанк буде прагнути досягти прогнозного чистого прибутку – близько 4,2 млрд грн, доходності на капітал – близько 15% та співвідношення витрат до доходів – менше 65%.
Завдяки ефективному управлінню непрацюючими активами Ощадбанк урегулює рівень непрацюючих активів та послідовно скоротить їх частку до 10%.
Також Стратегією визначено зменшення Ощадбанком рівня операційних витрат та перегляд капітальних витрат шляхом оптимізації мережі та централізації операцій.
Діджиталізація Ощадбанку до 2024 року включає в себе завершення процесу цифровізації послуг для клієнтів і внутрішніх процесів, а також забезпечення конкурентної швидкості запуску нових продуктів.
Окрім того, передбачається приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що у подальшому забезпечить входження міжнародних фінансових організацій до капіталу Ощадбанку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас