В Україні конфіскують частину вже розмитнених авто на «єврономерах»: хто ризикує залишитися без авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні конфіскують частину вже розмитнених авто на «єврономерах»: хто ризикує залишитися без авто

Особисті фінанси
3177
Власники автомобілів на європейських номерах стикаються з проблемами навіть після розмитнення «єврономерів».
Основна проблема у власників авто на «єврономерах» виникає вже після розмитнення, на етапі постановки машини на облік, якщо в ході проходження експертної перевірки на кузові машини виявляються пошкодження або повна відсутність VIN-коду.
Як заявив автоюрист Іван Казачук, в цьому випадку автомобіль підлягає вилученню прямо під час експертизи в сервісних центрах МВС (МРЕВ).
Ця проблема виникає тому, що українці купували в ЄС старі авто і часто з пошкодженими VIN-кодами.
Іноді пошкодження коду може бути результатом корозії, але найчастіше код пошкоджують навмисне.
«Самостійну перевірку VIN-номера потрібно зробити ще до зняття автомобіля з обліку. Просто подивіться, чи всі цифри, букви є, такі самі вони, як в техпаспорті, чи немає сторонніх втручань або іржі, яка не дозволить експерту в МРЕВ перевірити цей номер», — зазначив експерт.
Якщо ж у сервісному центрі вважатимуть, що номер умисно могли зробити нечитабельним, правоохоронці почнуть кримінальне провадження. У разі вилучення автомобіля гроші, сплачені за розмитнення, поверненню не підлягають.
«Найчастіше факти критичних пошкоджень VIN-номера виявляються вже в сервісних центрах, коли запізно щось робити», — говорить експерт.
«Якщо було втручання і VIN-код підроблений, тут основним завданням буде довести, що це зробив не нинішній власник, і що він лише став жертвою ситуації, оскільки купив машину думаючи, що вона легальна. Від штрафу в 170 тис. грн власник „єврономера“ в цьому випадку застрахований, тому що це штраф за те, що автомобіль не був розмитнений. А тут виходить така ситуація, що людина розмитнилася, але потім не змогла поставити машину на облік через такі от моменти по VIN-номеру», — підкреслює експерт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас