Чи можна не сплачувати «комуналку», якщо не мешкаєте у квартирі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи можна не сплачувати «комуналку», якщо не мешкаєте у квартирі

Особисті фінанси
14816
Finance.ua як портал, що дбає про ваші гаманці, розповідає, яким чином можна не сплачувати комунальні платежі, якщо ви не мешкаєте у своїй квартирі.
Як розповіли експерти Центру безоплатної правової допомоги, споживач має право на несплату вартості комунальних послуг, крім постачання теплової енергії, у разі їх невикористання та за відсутності приладів обліку.
Умова. Це можливо, якщо період тимчасової відсутності в житловому приміщенні або іншому об’єкті нерухомого майна споживача та інших осіб – понад 30 календарних днів. Це має бути документально підтверджено відповідно до умов договорів про надання комунальних послуг (п. 6 ч. 1 ст. 7 Закону «Про житлово-комунальні послуги».)
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. ми ділимося лайфхаками та розповідаємо, як економити на комуналці. Приєднуйтесь, щоб теж бути в курсі! 🤫
Як це підтвердити? Факт непроживання можна підтвердити довідкою, виданою на підставі акта, підписаного не менш як трьома сусідами. У разі, якщо людина зареєстрована, але не проживає за адресою реєстрації, їй доцільно підтвердити факт свого перебування за іншою адресою відповідною довідкою.
Це може бути документ, який підтверджує місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання тощо.

Чи можуть у вас забрати житло за борги?

Виконавець зобов’язаний розглядати у визначений законодавством термін претензії та скарги споживачів і проводити відповідні перерахунки розміру плати за житлово-комунальні послуги, якщо їх не було надано або надано не в повному обсязі чи зі зниженою якістю.
Таким чином, якщо ви були відсутні за місцем проживання і надали відповідні документи (посвідчення про відрядження, виклик за кордон) тощо – маєте право отримати перерахунок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас