Відтепер українці зможуть дізнатися, хто подав на них до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтепер українці зможуть дізнатися, хто подав на них до суду

Особисті фінанси
5418
З 11 жовтня українці зможуть отримувати автоматичнi повідомлення про стан розгляду їхніх судових справ.
Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався, що через Опендатабот розсилатимуться повідомлення — не тільки про справи, за якими було відкрито провадження, але також i про вiдхиленi позови.
“Кожного дня в Україні до суду надходить майже 10 тис. позовних заяв. Далеко не всі вони будуть розглянуті й ухвалені. Багато позовiв, відхилених з різних причин, через деякий час будуть подані знову. Але відповідач про результат всіх цих дій дізнається тільки коли поштою прийде повістка в суд. Або не дізнається — бо половина українських судів не забезпечена коштами на відправлення кореспонденції — і тому не зможе вчасно з’явитися на судове засідання”, – сказано в повідомленні.
Чим зручна нова послуга:
  • оперативне отримання людиною інформації про спробу подати на неї до суду зручне тим, що дозволяє відповідачу докладно підготуватися до першого засідання.
Після ухвалення позову Опендатабот інформуватиме користувача про всі подальші зміни у судовiй справі: «призначено засідання», «винесено рішення», «подано апеляцію» тощо.
Як зазначили в Опендатабот, моніторинг справ — безкоштовна послуга.

Довідка Finance.ua:

  • з 6 липня повноцінно запрацювала автоматизована система виконавчого провадження, яка дозволяє арештовувати кошти на банківських рахунках українців-боржників автоматично;
  • Міністерство юстиції пояснило, що списувати борги автоматично з банківських карток не будуть. На кошти накладатиметься арешт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас