Як знайти роботу своєї мрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як знайти роботу своєї мрії

Особисті фінанси
545
Якщо робота викликає виключно негативні емоції і є лише інструментом заробітку грошей, експерти радять задуматися і знайти роботу, яка не лише приносить гроші, але й припадає до душі.
Що ж для цього потрібно? Ось деякі рекомендації експертів кадрового порталу grc.ua, які допоможуть стати на правильні рейки в професійній сфері.
  • Визначтеся зі своїми навичками. Проаналізуйте ваші сильні та слабкі сторони та навички. Зробіть самостійну оцінку: пригадайте усі зацікавлення, хобі, інтереси тощо. Варто згадати навіть досягнення у школі або інституті – цілком ймовірно, у вас є талант, який «блиснув» раніше, але ви не надали цьому значення. Або, можливо, ви вже маєте хобі, але не сприймаєте його як повноцінну роботу. Наприклад, ви фотографуєте, куховарите, навчаєте тощо. Може, варто серйозно задуматися про «прокачування» своїх здібностей?
Альтернатива — допомога зі сторони. Наприклад, можна пройти тести з профорієнтації. Деякі з них безкоштовні і знаходяться у вільному доступі в інтернеті.
  • Уявіть свій ідеальний спосіб життя. Ще одна задача на саморефлексію — подумайте над вашими ідеальними умовами роботи. Для когось найкраще працювати в офісі, а когось офісна рутина буквально пригнічує. Хтось не уявляє життя без відряджень, активного спілкування із колегами та частих переїздів, а хтось живе за принципом «Мій дім — моя фортеця».
Ретельно та чесно запишіть усі критерії, яким повинна відповідати ваша робота. Про зарплату поки не думайте, сконцентруйтеся на робочій атмосфері та графіку. Сформулюйте принаймні 10 пунктів, які підпадають під визнанення «ідеальні робочі умови». Далі все просто: якщо пропозиція про роботу відповідає хоча б 8 з 10 критеріїв, ви розглядаєте цей варіант, а якщо менше — відповідаєте відмовою.
  • Не затягуйте. Як тільки визначилися з навичками і бажаними умовами роботи, відразу починайте шукати роботу. Пам’ятайте: пошук роботи — це ваше робоче завдання. Фіксйте мету та дедлайни: наприклад, проходити 10 співбесід за місяць або знайти роботу за 2 місяці.
Будьте пильними — якщо процес пошуку роботи затягується, з’являється спокуса все покинути і припинити пошук ідеальної роботи. Не піддавайтеся — продовжуйте пошуки та аналізуйте свої дії. Можливо, варто вдосконалити резюме, попрацювати над самопрезентацією, підвищити кваліфікацію або ще раз відвідати кар’єрного консультанта? Рухайтесь і не затягуйте процес пошуку.
  • Не бійтеся вносити зміни в план. Навіть якщо ви витратили кошти на послуги коуча, відвідали купу співбесід, але розумієте, що посада або компанія «не ваша» — не бійтися відмовитися. Це цілком нормально. Просто ще раз проаналізуйте свій перелік «ідеальних умов» праці. Будьте щирими із собою і шукайте своє справжнє призначення.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас