Ericsson заживила станцію 5G за допомогою лазера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ericsson заживила станцію 5G за допомогою лазера

Технології&Авто
705
В ході експерименту була підтверджена можливість бездротової подачі енергії, що дозволяє живити базову станцію 5G. Технологія розроблена компанією PowerLight Technologies спільно з Ericsson.
Як приймач для лазерного променя виступила фотоелектрична панель, що перетворює лазерне випромінювання на електрику. Інженерам PowerLight Technologies вдалося передати 480 Вт енергії на відстань 300 м. Представники компанії запевняють, що є технічна можливість збільшити відстань до 1 км з потужністю до 1000 Вт.
За захист відповідають 16 фотодіодів, що створюють навколо приймаючої панелі уявний енергетичний циліндр. Це означає, що будь-який предмет, перетинає контур — наприклад, птах, який пролітає повз, – буде заздалегідь визначатися, що дозволить відключити дію променя. Птах залишиться неушкодженим, а припинення дії антени залишиться непомітним завдяки акумуляторам.
Представники Ericsson впевнені, що технологія прискорить розгортання мереж 5G, оскільки тепер для їх роботи не потрібні дротові джерела живлення.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас