Київ позбудеться нелегально захоплених паркомісць - місце можна буде передплатити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ позбудеться нелегально захоплених паркомісць - місце можна буде передплатити

Казна та Політика
1455
З наступного тижня міська влада починає очищення міста від конусів, фішок та інших нелегальних засобів, якими позначають самовільно захоплені паркомісця. Finance.ua дізнався, скільки коштуватиме забронювати машиномісце.
Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.
«Ми оголошуємо бій за повернення киянам паркувальних місць біля найбільш затребуваних точок у центрі Києва. Сьогодні вони захоплені і заблоковані різноманітними організаціями, які спільне і загальнодоступне чомусь вважають своїм власним», – зазначив Костянтин Усов.
За його словами, зараз паркомісця біля торгівельних центрів, ресторанів, салонів краси, бізнес-центрів тощо власники бізнесів «резервують» смугастими конусами, фішками, бутлями, hand made табличками та іншими саморобними засобами. Проте вже з наступного тижня місто почне очищувати від них вулиці, щоб цими машиномісцями могли користатися усі кияни.
«При цьому для відповідального бізнесу, якому для діяльності необхідна парковка і який готовий платити дорого, ми маємо рішення. Відтепер можна укласти договір з містом про бронювання машиномісця з використанням офіційного міського знаку єдиного стандарту», – повідомив заступник голови КМДА.
Як розповів Костянтин Усов, місто розробило єдиний уніфікований знак, який свідчитиме про те, що конкретне місце передплачене. Його кольорова гама вказує на приналежність до конкретної паркувальної зони, а літерно-номерний ідентифікатор – до конкретного паркувального майданчика.
«Зісканувавши QR-код, будь-хто зможе дізнатися інформацію про передплатника паркування, період, кількість передплачених машиномісць та скільки за це отримає міський бюджет», – зазначив заступник голови КМДА.
Ціна за одне заброньоване машиномісце встановлюватиметься відповідно до територіальної зони паркування:
  • від 8 599 грн/міс для І зони;
  • від 4 410 грн/міс – для ІІ зони;
  • від 1 323 грн/міс у спальних районах.
Як зауважив Костянтин Усов, в межах одного майданчика забронювати можна буде не більше 40% машиномісць. 60% лишатиметься загальнодоступними для всіх бажаючих.
Також за умови надходження більше ніж однієї заявки на бронювання машиномісця в межах одного майданчика воно буде виставлятися на онлайн-аукціон.
«Це будуть незалежні платформи і Київська міська державна адміністрація не зможе впливати на результати. Наша мета – створити чесний механізм. І якщо бізнес-центр «А», якому бракує машиномісця, в конкуренції з бізнес-центром «Б» перетворить цю суму в рази більшу – це буде чесна ціна, місто від цього тільки виграє, і ми всі будемо знати, чому так сталося», – зазначив Костянтин Усов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас