Стефанчук став новим спікером Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стефанчук став новим спікером Ради

Казна та Політика
490
Верховна Рада проголосувала за призначення Руслана Стефанчука новим спікером Верховної Ради. Рішення підтримав 261 депутат.
На цій посаді Стефанчук змінить Дмитра Разумкова, відправленого у відставку 284 голосами «за».
Стефанчук став новим спікером Ради
Президент Володимир Зеленський називав правника Руслана Стефанчука одним зі своїх ключових радників, експертом щодо реформування державних правових інститутів та головним ідеологом партії «Слуга народу».
Стефанчук став новим спікером Ради
Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі, закінчив школу з відзнакою та вступив до Хмельницького інституту регіонального управління та права на спеціальність «правознавство».
У 1997 році закінчив ХІРУП (диплом з відзнакою), у 1999 році Стефанчук отримав диплом Технологічного університету Поділля за спеціальністю «менеджмент виробничої сфери». Має науковий ступінь професора (з 2008 року), дійсний член Національної академії правових наук України з 2020 року, заслужений діяч науки і техніки України. Опублікував понад 500 наукових та навчально-методичних праць.
До 2019 року займався переважно освітньою, науковою та адвокатською діяльністю, викладав у рідному університеті. Як помічник співпрацював з народним депутатом Анатолієм Матвієнком (НУ-НС), був радником віцепрем’єра Степана Кубіва.
З 21 травня 2019 року – радник Президента, представник Президента у Верховній Раді. Був другим номером у списку «Слуги народу» на дострокових виборах у парламент. 29 серпня обраний першим віцеспікером Верховної Ради. Серед пріоритетів на посаді визначав підняття якості національного законодавства, його систематизацію та розвиток інститутів прямої демократії.
Входить до складу Національної ради реформ, Національної ради з питань антикорупційної політики. У парламенті очолює робочі групи: з розробки законопроєктів у сфері народовладдя; з розробки законопроєкту про парламентську опозицію; з рекодифікації цивільного законодавства.
Раніше Президент Володимир Зеленський своїм указом увільнив Стефанчука від виконання обов’язків свого представника у парламенті, зробивши ще один крок до підвищення віцеспікера.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас