Сенат США ухвалив законопроєкт про підвищення межі держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США ухвалив законопроєкт про підвищення межі держборгу

Світ
478
Американський сенат 50 голосами проти 48, щоб уникнути дефолту, схвалив законопроєкт про тимчасове підвищення стелі державного боргу.
Про це повідомило агентство Associated Press (AP).
Законопроєкт, що пройшов у Сенаті через тривалі дебати між демократами і республіканцями, передбачає підвищення встановленої межі держборгу на $ 480 млрд до 3 грудня поточного року.
Як очікується, схвалення законопроєкту в Палаті представників, яку контролюють демократи, не складе труднощів. Спікер палати Ненсі Пелосі заявила, що готова відкликати конгресменів з канікул, щоб прийняти його в найкоротші строки, після чого документ повинен бути підписаний президентом.
АР зазначає, що «це дає лише відстрочку», оскільки законодавцям-республіканцям і демократам — «все одно доведеться ще раз подолати свої глибокі розбіжності з цього питання до кінця року».
Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила в четвер, що сама по собі наявність стелі держборгу стає все більш небезпечною для Сполучених Штатів.
«Це призводить до низки політично небезпечних конфліктів, які можуть змусити американців і світові ринки засумніватися в тому, чи серйозно Америка ставиться до оплати своїх рахунків», — сказала вона в інтерв’ю CNN.
У США стеля держборгу встановлюється Конгресом і може бути перевищена тільки з його схвалення. Як повідомлялося, на початку жовтня держборг вже перейшов допустимий поріг на $ 28 трлн. Рішення про його перевищення, щоб уникнути дефолту, має бути законодавчо оформлено до 18 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас