General Motors анонсувала систему допомоги водієві Ultra Cruise — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors анонсувала систему допомоги водієві Ultra Cruise

Технології&Авто
237
Компанія General Motors поділилася інформацією про свою технологію допомоги водієві «вільні руки» наступного покоління. Нова система під назвою Ultra Cruise використовує низку сенсорів, таких як камери, радари і лідар, для управління рульовим колесом, прискоренням і гальмуванням.
General Motors заявляє, що систему Ultra Cruise можна використовувати на 2 млн миль (3,2 млн км) доріг з твердим покриттям і в «95%» сценаріїв водіння. Компанія поки що не уточнює, які саме моделі автомобілів отримають нову систему. Поки що вона обмежується лише заявою про те, що в 2023 році система буде доступна в невеликій кількості автомобілів преміум-класу.
Анонс Ultra Cruise відбувся в рамках дводенного щорічного заходу для інвесторів. Під час цієї події GM також розповів про свій план подвоїти прибуток до 2030 року, оскільки він прагне стати компанією-розробником програмного забезпечення на додаток до виробництва автомобілів.
Система допомоги водієві GM ADAS (advanced driver-assist system) Super Cruise вже доступна на ринку і отримала високу оцінку. Компанія заявляє, що Super Cruise буде «співіснувати» з Ultra Cruise, причому перша буде доступна для більш «масових» автомобілів, а друга — для преміальних моделей. GM не уточнила ціну, яку клієнти повинні будуть заплатити за додавання Ultra Cruise як варіант для своїх автомобілів.
Відзначається, що на момент запуску система Ultra Cruise буде охоплювати «більше ніж» 2 млн миль (3,2 млн км) доріг з твердим покриттям в США і Канаді з можливістю розширення в майбутньому до більш ніж 3,4 млн миль (5,5 млн км). Президент GM Марк Ройсс заявив, що Ultra Cruise зможе впоратися з «міськими і сільськими» дорогами, буде розпізнавати знаки зупинки, світлофори та інші складнощі, з якими зараз не може впоратися Super Cruise.
Головний інженер GM Джейсон Дітман заявив, що «водії зможуть без допомоги рук проїжджати практично по кожній асфальтованій дорозі, включаючи міські вулиці, вулиці мікрорайонів і сільські дороги з твердим покриттям». Він охарактеризував Ultra Cruise як «функцію проходження по маршруту», яка підтримує інтервал і дотримується обмеження швидкості.
Ultra Cruise також буде підтримувати зміну смуги руху (автоматичну і на вимогу), повороти вліво і вправо, зможе уникати близьких об’єктів і дозволить здійснювати парковку на проїжджій частині біля житлових будинків.
Однак Ultra Cruise не зможе впоратися з усіма дорожніми ситуаціями. Як приклад складних дорожніх умов Джейсон Дітман навів перехрестя з круговим рухом. Якщо система виявить ситуацію, в якій потрібна участь водія, вона буде інформувати про це світловою смугою на рульовому колесі, тактильним зворотним зв’язком і голосовими повідомленнями.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас