У Києві запустили інтерактивну карту забудови міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві запустили інтерактивну карту забудови міста

Нерухомість
1023
Проєкт міських досліджень ЛУН місто презентував інтерактивну карту віку житлової багатоповерхової забудови Києва.
Як відзначають творці проєкту, сервіс показує і як розвивався Київ (на карті можна відстежити інтенсивний приріст кількості нового житла в 1970-х і 1980-х роках), так і майбутнє столиці — як місто виросте в найближчі роки.
Зараз, за даними ЛУН, в Києві 170 новобудов на різних стадіях будівництва. Для того щоб зрозуміти, багато це чи мало, фахівці вирішили показати, як будувалося місто. На карті зображені житлові багатоповерхові будинки, які збереглися до наших днів, починаючи з першої половини 19 століття.
В Україні не існує єдиного офіційного реєстру віку будинків. Тому для створення карти фахівцям довелося об’єднати дані з усіх проєктів компанії. Зокрема порталу Flatfy, для якого протягом останніх років сфотографували кожен будинок міста.
У Києві запустили інтерактивну карту забудови міста
Інтерактивна карта дозволяє подивитися, як розвивався Київ. Наприклад, відстежити інтенсивний приріст кількості нового житла в 1970-х і 1980-х роках (червоний колір). Крім того, сервіс також показує майбутнє столиці – як місто виросте в найближчі роки (світло-жовтим кольором на карті відзначені заплановані на найближчі 5 років новобудови).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас