Голова Держмитниці пропонує зробити її правоохоронним органом, це збільшить надходження до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Держмитниці пропонує зробити її правоохоронним органом, це збільшить надходження до бюджету

Казна та Політика
888
Надання Держмитній службі статусу правоохоронного органу і права на оперативно-розшукову діяльність є одним з резервів для подальшого поліпшення митних платежів.
Про це голова Держмитниці Павло Рябікін заявив в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.
«Для підвищення кількості платежів необхідні, перш за все, якісні зміни в роботі митниці. До основних резервів слід віднести, в першу чергу, заходи щодо автоматизації процедур митного контролю та митного оформлення, використання для ідентифікації товарів, що переміщуються через митний кордон України, сканерів, „рапісканів“ (Rapiscan — система обладнання для огляду. — Ред.), вагових комплексів, сучасних технічних засобів митного контролю», — сказав Рябікін.
«Ще один резерв — надання Держмитслужбі статусу правоохоронного органу, права на оперативно-розшукову діяльність і досудове слідство, а також цифровізація процесів митного оформлення, розробка сучасних інформаційних продуктів і їх ефективне застосування», — додав він.
При цьому якісного поліпшення роботи митників можна досягти тільки через матеріальне стимулювання, вважає Рябікін.
«Тому серед головних пріоритетів керівництва Держмитслужби — формування спеціального фонду Держбюджету та збільшення на цій основі винагороди за працю», — підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас