Як з 1 грудня в Україні зросте розмір мінімальної пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як з 1 грудня в Україні зросте розмір мінімальної пенсії

Особисті фінанси
1667
Finance.ua як портал, що дбає про ваші кошти, дізнався, у кого зросте пенсія з 1 грудня. Так, з грудня мінімальна пенсія в Україні зросте до 2,6 тис. грн.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
Кабмін збільшив дохідну та видаткову частини Пенсійного фонду України на понад 18 млрд грн. Це дасть можливість планово підвищити пенсії з 1 грудня.
Підвищення мінімальної пенсії в Україні відбудеться у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн.
Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в Україні планують створити Державний накопичувальний фонд, який спочатку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим.

Довідка Finance.ua:

  • Що таке накопичувальний рівень. Це коли ви маєте свій пенсійний рахунок, на який надходять відрахування з вашої зарплати. Пенсійні накопичення не лежать просто на рахунку, вони приносять дохід. Потім ви отримаєте у вигляді накопичувальної пенсії всі кошти, які протягом життя акумулюються на пенсійному рахунку: внески плюс інвестиційний дохід. Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної та не зменшуватиме її розмір.
  • Для того щоб захисти гроші на пенсійних рахунках, держава на першому етапі буде відігравати провідну роль у наданні послуг. Планується створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим. Накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас