Нерухомість у лізинг: що варто знати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість у лізинг: що варто знати (інфографіка)

Особисті фінанси
2456
Оформити нерухоме майно у лізинг в Україні непросто: державна програма оренди житла з подальшим викупом ще нерозвинена. Окрім того, чимало українців достеменно не знають про таку процедуру купівлі нерухомості і часто плутають її з іпотекою.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші кошти, розповідає про житло у лізинг: його сутність, відмінність від іпотеки, практичні «плюси» та що слід вказувати у договорі про лізинг нерухомого майна.
Квартира у лізинг: що це таке? Як зазначають експерти порталу flombu.com, лізинг нерухомості – це можливість жити у квартирі на правах орендаря, а у подальшому – викупити це житло.
Лізингодавець передає право власності на житло мешканцю після повної виплати вартості об’єкта нерухомості і сплати лізингової ставки. До цього часу власником житла вважається компанія, яка надає послуги з лізингу. Це – основна відмінність лізингу житла від іпотеки. Адже, оформляючи іпотечний договір, клієнт погоджується виплачувати вартість житла на правах власника.

Відмінності лізингу від кредиту

Житло у лізинг – це не банківський кредит. Порівняно з іпотекою, оформити нерухомість у лізинг можна значно швидше і без тривалого збирання документів для банку.
Практичні переваги купівлі квартири в лізинг. Нерухомість у лізинг – це процедура, яка вирізняється фінансовою вигідністю і високою практичністю.
Найбільшим недоліком лізингу житла у нашій країні вважається його недоступність для всіх охочих, нерозвиненість державної програми у потрібних для населення масштабах. Поки що, наприклад, скористатися держпрограмою лізингу квартири під 5% можуть тільки окремі категорії громадян.
Підписання договору про лізинг нерухомості. Договір про лізинг нерухомого майна має отримати державну реєстрацію і нотаріальне засвідчення. Особливу увагу під час його оформлення варто приділити таким аспектам, як:
  • тип і стан майна: квартира чи будинок, їх розташування і розміри, вторинний чи первинний житловий фонд, у якому стані житло;
  • вартість нерухомого майна;
  • розмір лізингових внесків;
  • термін користування, за наявності – недоліки об’єкта;
  • права та обов’язки, відповідальність сторін;
  • порядок викупу майна, підстави дострокового розірвання договору.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви зібралися зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас