Google тестує в Chrome «розумне» групування відвідуваних сторінок за темами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google тестує в Chrome «розумне» групування відвідуваних сторінок за темами

Технології&Авто
197
Розробники Google Chrome експериментують з новими функціями, які допоможуть користувачам глибше вивчати теми, що їх цікавлять, порівнюючи відкриту сторінку з іншими результатами пошуку. Функція Journeys (“подорожі”) надає додаткові способи відстежувати предмет пошуку.
Нова функція автоматично зіставляє сторінки та інформацію, що відноситься до тієї ж теми, завдяки чому користувачам не доведеться самостійно переглядати історію або створювати в закладках нові папки з усіма цими сторінками. Крім того, Chrome показує додаткові пошукові підказки, що також полегшує вивчення теми.
Сторінки групуються за темами локально, і результати не синхронізуються з обліковим записом Google, а це означає, що на різних пристроях до таких груп отримати доступ не вийде. Але не виключено, що така можливість з’явиться в майбутньому.
Нова функція зараз доступна тільки в попередній збірці Chrome Canary. “Подорожі” по досліджуваних темах можна знайти на сторінці з історією перегляду (можна також ввести chrome://history/journeys в адресному рядку).
Ще однією супутньою функцією стала бічна панель для пошуку. Відкривши сторінку за посиланням в пошуковій видачі, користувач побачить поруч з адресним рядком іконку у вигляді літери “G”. При кліці по цій іконці на бічній панелі відкриються інші результати пошуку. Це дозволить порівнювати відкриту сторінку з іншими результатами видачі без необхідності багаторазово відкривати сусідні вкладки і переміщатися між ними.
Ця функція зараз тестується на каналі Chrome OS Dev. Якщо в майбутньому цей інструмент буде випущений для широкої аудиторії, бічна панель стане доступною на більшій кількості платформ, крім того, буде реалізована підтримка інших пошукових систем.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас