AMD і Microsoft розробляють потужний ARM-процесор для ноутбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AMD і Microsoft розробляють потужний ARM-процесор для ноутбуків

Технології&Авто
448
Мережеві інформатори заявили про старт співпраці компаній з метою розробки ARM-платформи для майбутніх ноутбуків Surface на Windows.
Очікується, що результатом такого партнерства стане поява продуктивних процесорів з високою енергоефективністю.
За інформацією порталу Windows Central, новий процесор буде істотно перевершувати за рівнем продуктивності ARM-чипи, на базі яких побудовані ноутбуки Surface Pro X і Samsung Galaxy Book Go. Інсайдери оцінюють їх графічну потужність «нижче, ніж у NVIDIA GTX 1050, але вище, ніж у Qualcomm на старій архітектурі».
Точні технічні подробиці спільної розробки AMD і Microsoft не розкриваються, але є інформація про те, що компанії будуть використовувати ядра Cortex-X1 і графічний процесор mRDNA 2 з вісьмома виконавчими блоками. Крім того, мобільна платформа отримає підтримку мереж 5G завдяки наявності модему Exynos.
Не виключається, що до розробки 5-нанометрового процесора може приєднатися і Samsung. У зв’язку з цим нова ARM-платформа, імовірно, не буде ексклюзивною для гаджетів серії Surface. Дата анонсу чипа і моделі пристроїв, побудованих на його базі, поки що невідомі.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас