Нацбанк визначить перелік валютних цінностей, на які можна буде обміняти віртуальні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк визначить перелік валютних цінностей, на які можна буде обміняти віртуальні активи

Фінтех і Картки
556
Відповідно до ухваленого Закону “Про віртуальні активи”, Національний банк України здійснюватиме державне регулювання обороту на території України такого різновиду фінансових віртуальних активів як віртуальні активи, забезпечені валютними цінностями.
Про це заявив директор Департаменту стратегії та розвитку Національного банку Арсен Макарчук під час форуму “Фінмоніторинг (AML) та безпека при роботі з фіатними валютами та віртуальними активами”.
“Національний банк урегульовуватиме їх випуск та оборот на ринку. Постачальниками послуг з обороту фінансових віртуальних активів, забезпечених валютними цінностями, зможуть бути лише фінансові установи – учасники фінансового ринку, що вже перебувають під регулюванням та наглядом Національного банку. Це дуже важливий аспект для запобігання зловживання на ринку віртуальних активів”, – наголосив Арсен Макарчук.
Крім того, він додав, що Національний банк визначатиме перелік валютних цінностей (крім гривні), на які можна буде обміняти віртуальні активи, та встановлюватиме порядок такого обміну.
“Для повного завершення формування законодавчого поля функціонування ринку віртуальних активів необхідно ще ухвалити зміни до Податкового та Цивільного кодексів. Національний банк сподівається, що це відбудеться зовсім скоро. Водночас уже зараз ми напрацьовуємо необхідну нормативно-правову базу. Ми знаходимося на початку важливого шляху і сподіваємося на підтримку й конструктивний діалог з учасниками фінансового ринку”, – сказав Арсен Макарчук.

Довідка Finance.ua

  • Верховна Рада України 8 вересня цього року ухвалила Закон України “Про віртуальні активи” (законопроєкт № 3637), що стало важливим кроком до створення в Україні ринку віртуальних активів;
  • це сприятиме створенню в Україні прозорого, зрозумілого та цивілізованого ринку віртуальних активів та розбудові його інфраструктури;
  • з набранням чинності норм цього закону відносини, що виникають у сфері віртуальних активів, отримають визначений правовий статус, а його учасники – право на захист та роботу в правовому полі.

Як працюватиме ринок віртуальних активів 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас