Tesla висунула Rivian нові звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla висунула Rivian нові звинувачення

Технології&Авто
593
Tesla продовжує судовий розгляд з Rivian — компанія Ілона Маска висунула нові звинувачення проти конкурента — виробника електричних пікапів у переманюванні співробітників і крадіжці «пропрієтарних» акумуляторних технологій, повідомляє Bloomberg.
У 2020 році Tesla подала позов до Rivian, звинувативши виробника в змові з колишніми співробітниками і крадіжці конфіденційної інформації. І ось зараз стався якийсь новий виток — Tesla звернулася в Каліфорнійський суд, що розглядає справу, з новими звинуваченнями. У компанії Ілона Маска заявляють, що після початку судового розгляду Rivian продовжив переманювати її співробітників і красти інтелектуальну власність.
Адвокати Tesla прикріпили до звернення матеріали щодо нещодавнього такого випадку, який стався цього літа: співробітники служби безпеки зловили перебіжчиків «на гарячому» при спробі передати технології, пов’язані з виробництвом акумуляторних батарей нового покоління.
«Тепер Rivian, яка за десять років свого існування так і не випустила жодного серійного електромобіля, активізувала свої незаконні зусилля, мабуть, під тиском інвесторів».
Із заяви Tesla:
Минулого тижня суддя суду штату Каліфорнія в Сан-Хосе дозволив Tesla долучити до справи нові звинувачення і залучити в якості відповідачів ще трьох колишніх співробітників.
У Rivian каже, що Tesla навмисно затягує судовий процес. Також у Rivian зазначили, що позивач не надав жодних деталей.
«Для деяких своїх комерційних секретів він надав так мало деталей, що Rivian не може встановити, що саме Tesla вважає своєю інтелектуальною власністю, не кажучи вже про те, чи є ці дані взагалі секретними»
Із заяви Rivian:
У вересні 2021 року Rivian випустила перший електропікап, обігнавши Tesla та інших конкурентів. До кінця поточного року компанія збирається вийти на біржу і розраховує на оцінку в 70-80 мільярдів доларів. Глава Tesla Ілон Маск, коментуючи IPO Rivian, згадав про «бульбашку доткомів».
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас