Чи може роботодавець без згоди працівника обирати банк і спосіб для виплати йому зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може роботодавець без згоди працівника обирати банк і спосіб для виплати йому зарплати

Особисті фінанси
1606
Finance.ua як портал, що дбає про ваші гаманці, дізнався в Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, чи може роботодавець без згоди працівника обирати банківську установу для виплати зарплати.
Згідно із Законом України, суб’єкти організації оплати праці не мають права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами і колективними договорами.
Виплата заробітної плати працівникам здійснюється за місцем роботи. За особистою письмовою згодою працівника виплата заробітної плати може здійснюватися:
  • через установи банків,
  • поштовими переказами на вказаний ними рахунок (адресу) з обов’язковою оплатою цих послуг за рахунок роботодавця.
Заборонено будь-яким способом обмежувати працівника вільно розпоряджатися своєю заробітною платою, крім випадків, передбачених законодавством.
Таким чином, право вибору, у якому банку, на який рахунок (банківську картку) слід перераховувати заробітну плату, належить працівнику. Роботодавець повинен отримати особисту письмову згоду працівника для здійснення розрахунків з оплати праці через установи банків, поштовими переказами.
У разі порушення законодавства про працю громадяни мають право звернутися зі скаргою до профспілки, Державної служби України з питань праці, із позовом до суду.

Довідка Finance.ua:

  • За даними порталу grc.ua, таку зарплату пропонують роботодавці: 51% пропонують кандидатам, які шукають роботу в Києві, оклад від 10,8 до 25,5 тис. грн; найменшу компенсацію пропонують студентам, які шукають підробіток або першу серйозну роботу (середній оклад категорії становить близько 11 тис. грн), охоронцям (11 тис. грн) і фахівцям зі сфери гостинності (середній оклад офіціантів, барменів, хостес і бариста в Києві складає трохи більше 11 тис. грн).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу получить деньги до зарплаты 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас