Водіям нагадали про важливе правило, що діє з жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіям нагадали про важливе правило, що діє з жовтня

Технології&Авто
844
В Україні з 1 жовтня водії зобов’язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар під час руху поза населеними пунктами. Ця норма діє до 1 травня.
У поліції пояснюють, що у зв’язку зі скороченням світлового дня і початком періоду дощів, туманів і снігопадів видимість на дорозі падає. Тому автомобілі повинні бути більш помітними для інших учасників дорожнього руху.
Напередодні водіями нагадали, що ця вимога передбачена Правилами дорожнього руху. Тим водіям, які ігноруватимуть правило, загрожує штраф від 425 до 510 гривень.
Також повідомлялося, що українських водіїв незабаром очікують нові штрафи — важливі нововведення, які раніше анонсували в МВС. Зокрема, штраф можна буде отримати за керування авто на «механіці», якщо в сервісному центрі водій здасть іспит на «автоматі». Річ у тім, що за три місяці майбутні водії отримуватимуть права спецкатегорії – тим, хто навчався на «автоматі», ставитимуть у відповідній графі цифру 78. Вона означатиме заборону керувати авто з механічною коробкою передач.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас