Майнери знайшли спосіб видобувати криптовалюту в космосі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнери знайшли спосіб видобувати криптовалюту в космосі

Технології&Авто
865
Компанії Spire Global і SpaceChain уклали угоду про запуск блокчейна для видобутку криптовалют за допомогою космічних супутників. Цілком ймовірно, нова система дозволить видобувати і обмінювати криптовалюту, незалежно від державного впливу.
Spire за допомогою свого суперкомп’ютера Sabertooth завантажить програмне забезпечення на вже працюючий орбітальний супутник, а потім перенесе корисне навантаження на новий апарат, який планує запустити наприкінці 2021 року. До цього вона вже розмістила на орбіті 100 малих багатоцільових приймачів LEMUR, які забезпечують роботу ПЗ і надають корисні послуги для спостереження.
SpaceChain в липні разом з багатоклієнтським супутником YAM-2 компанії Loft Orbital відправив у космос модуль корисного навантаження для роботи блокчейна, а до цього налагодив ще кілька невеликих вузлів. Крім того, проєкт розмістив на МКС своє обладнання за допомогою шлюзу Nanoracks Bishop Airlock. Блокчейн SpaceChain використовує систему Qtum, яка об’єднала найкращі риси Bitcoin і Ethereum, вона працює за принципом доказу частки володіння (Proof of stake).
“Космос – це наступний рубіж для бізнесу, і за допомогою супутникової інфраструктури Spire ми виводимо глобальне співробітництво на найвищу точку. Це партнерство допоможе нам використовувати супутникові обчислення для усунення перешкод і створення більш відкритої, спільної та глобальної економіки”, — заявив Зі Чжен, співзасновник і генеральний директор SpaceChain.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас