Ціна на нафту в 80 доларів за барель може знищити попит, - Morgan Stanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту в 80 доларів за барель може знищити попит, - Morgan Stanley

Енергетика
1550
Низка експертів вважають, що попит на сировину може бути знищений. Серед них і Morgan Stanley. Ще в червні фінансовий конгломерат писав, що ціна на нафту втратила зв’язок з граничною вартістю поставки.
Тепер вона наближається до рівня, коли починається знищення попиту. За нашою оцінкою — це 80 доларів за барель, відзначають в Morgan Stanley.
Знищення попиту відбувається, коли занадто високі ціни на продукт змушують покупців перейти на товари-замінники. Такий попит вважається знищеним, він не повертається навіть при зміні ринкової кон’юнктури, пояснили в конгломераті.
У Morgan Stanley 28 вересня розповіли, що їхні аналітики дотримуються свого червневого прогнозу. Також вони відзначили, що ціну, при якій знищується попит, може бути дуже важко передбачити.
Так, теоретично ринкова ціна може досягти 85 доларів за барель, прогнозують експерти.
Пропозиція нафти буде скорочуватися, з огляду на те, що протягом останнього місяця за запасами щодня витрачалося близько 3 мільйонів барелів, проти 1,9 мільйона барелів на день в попередні місяці року. У Morgan Stanley вважають, що це високий показник і він вказує на те, що дефіцит на ринку більший, ніж здається більшості.
Старший аналітик PVM Oil Associates Стівен Бреннок зазначає, що зростання цін на нафту було одним з найбільших факторів інфляції. «Погіршення інфляційної ситуації сповільнить нестійке відновлення економіки і споживання нафти. І це підводить нас до питання знищення попиту», — вважає Бреннок.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас