У Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить у бюджеті грошей на субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить у бюджеті грошей на субсидії

Казна та Політика
242
Гроші на субсидії для українців будуть: наразі заборгованності по виплатах нема.
У цьому в «Сніданку з 1+1» запевнив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
Кілька тижнів тому прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що закладених у бюджет коштів на виплату субсидій вистачить лише до початку опалювального сезону. Тож ті, хто їх отримують, занепокоїлися, звідки візьмуться кошти.
За словами Музиченка, уряд попросив у парламенту 12 мільярдів гривень додаткових коштів. Верховна Рада в першому читанні вже схвалила законопроєкт щодо збільшення видатків бюджету-2021.
«Наразі Верховною Радою вже підтримані відповідні законодавчі ініціативи. Ми очікуємо на їхній розгляд у другому читанні. Нам додають 12 мільярдів гривень для фінансування житлових субсидій. Це дасть можливість повноцінно профінансувати початок опалювального періоду і зробити, так би мовити, передоплату на січень», — наголосив Віталій Музиченко.
Заступник міністра повідомив, що наразі субсидії отримують близько 2,5 млн сімей, але міністерство орієнтується на три мільйони. Це така ж цифра, яка була і в минулому опалювальному сезоні. «Особливих змін не буде. Але оці пів мільйона сімей, які не отримують субсидію, але ми передбачаємо, що вона їм буде потрібна. Вони вже можуть звертатися, не чекаючи платіжок», — каже Музиченко.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас