"Я успішно витратив 26 млн доларів": керівник проєкту USAID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Я успішно витратив 26 млн доларів": керівник проєкту USAID

Казна та Політика
1050
В рамках платформи Access2Finance керівник Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд повідомив, що наприкінці жовтня добігає кінця цей проєкт і він може відзвітуватись, що «успішно витратив 26 млн доларів».
Нагадаємо, USAID надає допомогу Україні у побудові потужного фінансового сектору, який регулюється політично та економічно незалежними структурами, є інтегрованим до міжнародних стандартів.
Зі слів Роберта Бонда, ще 5 років тому одна з галузей, на яку зосередив увагу цей проєкт — це збільшення доступу до фінансування для малих та середніх підприємств.
П’ять років тому було зроблено оцінку фінансових перепон та обмежень розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.
Деякі обмеження, які найшли тоді, актуальні й сьогодні, а саме:
  • вартість кредиту;
  • відсутність посередників;
  • відсутність кредитної історії;
  • питання законодавчої та регуляторної політики;
  • тіньова економіка та відсутність капіталу.
Зі слів Роберта Бонда, тоді було викликом обрати такі дії, які допомогли б малому та середньому бізнесу і сприяли реформи всієї системи.
Які кроки було зроблено:
  • Перше — «вирішили безпосередньо підтримати лізинг. У лізингу у нас була стара, але перевірена часом концепція, яка вдало працювала на заході. Відносно небагато регуляторних та законодавчих проблем, гарні партнери та бізнес-асоціація, що підтримала наші зусилля. І я із задоволенням можу відзвітуватися, що розмір лізингової галузі зріс у 4 рази», — сказав він.
  • По-друге, «вирішили зробити акцент на реформуванні законодавчої та регуляторної системи для небанківських установ. Це включало закон про Спліт та деривативи. Усі ці закони були прийняті протягом останнім 2 років. Зараз ми працюємо над тим, щоб зробити відповідне забезпечення для обох цих законів», — зазначає Бонд.

Довідка Finance.ua:

  • USAID сприяє формуванню у країні конкурентної економіки, у якій малі та середні підприємства здатні вільно реалізовувати свій потенціал;
  • за підтримки Агентства, останнім часом Уряд України здійснив кілька етапних кроків у цій сфері, що зокрема включають впровадження електронної системи звітності та розкриття інформації для підприємств, акції яких котуються на відкритому ринку, створення інститутів, що забезпечують прозору та ефективну торгівлю активами, а також розвиток ринку цінних паперів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас