У ноутбуках Apple з'явиться режим максимальної потужності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ноутбуках Apple з'явиться режим максимальної потужності

Технології&Авто
471
В останній бета-версії операційної системи macOS Monterey були виявлені чергові натяки на режим підвищеної продуктивності, чутки про який з’явилися ще в січні 2020 року з виходом macOS Catalina 10.15.3. Це дозволить власникам ноутбуків обійти обмеження, пов’язані з енергоспоживанням.
Згідно з кодом операційної системи, режим High Power Mode дозволяє прискорити роботу додатків. При його активації користувач буде попереджений про скорочення часу автономної роботи і підвищення шуму від системи охолодження.
Передбачається, що це дозволить задіяти центральний і графічні процесори на повну потужність, навіть коли ноутбук не підключений до джерела живлення.
Цікаво, що спочатку в коді macOS Monterey не було згадок High Power Mode, але у восьмій беті вони все ж таки з’явилися. Не виключено, що Apple все ж зважилася на впровадження цієї функції у зв’язку з переходом на власні процесори Apple Silicon, що дозволило помітно підвищити час автономної роботи лептопів.
Неясно, коли High Power Mode стане доступний для користувачів. Функцію цілком можуть додати в релізну версію macOS Monterey. Також є припущення, що вона буде доступна тільки на нових ноутбуках з процесором M1X.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас