Після поділу ПриватБанку на «хороший» та «поганий» банки його можна продавати, — Гелетій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після поділу ПриватБанку на «хороший» та «поганий» банки його можна продавати, — Гелетій

Фондовий ринок
1381
Ініціативи щодо можливого продажу ПриватБанку можна буде розглядати тільки після того, коли буде ухвалено рішення про його поділ на «хороший» та «поганий» банки — good and bad bank. Цей крок дозволить через bad bank абсорбувати всю проблематику поганого портфелю та непрацюючих кредитів.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій.
Питання судових процесів з колишніми акціонерами ПриватБанку також може бути проблемою для інвесторів, погоджується він. Але саме тому треба провести розділення банку.
«Національний банк незмінно дотримується позиції про притягнення до відповідальності всіх винних осіб і компенсацію збитків державі (з боку колишніх акціонерів. — Ред.). Ми здійснюємо узгоджені з ПриватБанком кроки у цьому напрямі. Безумовно, ми діємо виключно у межах нашого мандату та залучені до справ, в яких НБУ є однією зі сторін», — сказав Гелетій.
Він зазначив, що упродовж останніх років банк демонструє динамічну прибуткову діяльність, сплачуються дивіденди. І зараз задача держави, зокрема й НБУ — відстоювати інтереси у судових позовах.
«Є низка позовів у різних юрисдикціях, де приймає участь і НБУ. Перш за все, це стосується оскарження рішень щодо націоналізації, визначення осіб, пов’язаних з банком, а також по процедурі bail-in», — пояснив заступник голови НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас