Разумков розповів, як можна виправити ситуацію з законом про олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Разумков розповів, як можна виправити ситуацію з законом про олігархів

Казна та Політика
306
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков розповів, як можна виправити ситуацію з прийнятим законом про олігархів.
Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.
На питання про те, що за цей закон потрібно буде ще раз голосувати через те, що при його прийнятті виникла юридична колізія з поправками, які суперечать один одному, Разумков сказав: «Ні, його не треба переголосовувати».
Він пояснив, що голосування за закон за статтею 131 Регламенту В Р було б можливим, якби закон голосувався за регламентом, згідно з Конституцією.
«Ми сьогодні проговорили, що я як голова Верховної Ради вважаю, що був порушений Регламент. Тому запускати 131-ю статтю, переголосовувати якісь правки — це буде неправильно. По-друге, у мене є конфлікт інтересів, тому що там мої правки, які враховані», — зазначив голова парламенту.
Разумков вважає, що саме наявність всіх цих поправок в законопроекті і дала можливість його прийняти 279 голосами: «Якби було тільки РНБО, я впевнений, був би інший результат».
На запитання, як можна виправити цю ситуацію, він відповів: «Це можна виправити наступним чином: чи це може бути вето президента — повернуто (закон. — Ред.) до Верховної Ради з пропозиціями. Тим більше, що президент є автором цього законопроекту. Або закон може бути підписаний і після цього вносити зміни до нього».
Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада прийняла президентський закон «Про запобігання загроз національній безпеці, пов’язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну і політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№ 5599).
Його розглядали за спецпроцедурою і розглянули лише 13 поправок з представлених 1 тис.
Депутати, незадоволені спеціальною процедурою розгляду законопроекту, за якою у них не буде можливості поставити на розгляд свої поправки до законопроекту, підписали заяву про відсторонення першого віце-спікера парламенту Руслана Стефанчука від ведення пленарного засідання. Однак В Р відмовилася це виконувати.
24 вересня у ВР було зареєстровано 12 проектів постанов, які пропонують скасувати рішення ВР про прийняття цього Закону, тим самим блокуючи можливість його підписання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас