«Суд у смартфоні»: в Україні запрацює новий застосунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Суд у смартфоні»: в Україні запрацює новий застосунок

Казна та Політика
886
На базі Державної судової адміністрації України презентували мобільний додаток «єСуд», завдяки якому за допомогою смартфона можна скористатися судовими послугами.
Як зазначив заступник голови державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, мобільний застосунок «єСуд» є новим електронним сервісом судової системи.
«Саме завдяки цьому мобільному застосунку, скориставшись лише смартфоном, можна отримати судові послуги, і таким чином суд стає ще доступнішим і наближенішим до громадян», — розповів Чорнуцький.
Він розповів, що мобільний застосунок «єСуд» є мобільною версією підсистеми «Електронний суд», який повторює функціонал підсистеми, але адаптований для мобільних пристроїв — смартфонів та планшетів.
«Для того щоб скористатися відповідним застосунком, достатньо завантажити відповідний програмний продукт у плеймаркетах. Наразі застосунок доступний для завантаження для операційних систем IOS і Android. Для того щоб почати роботу з відповідним програмним продуктом, треба попередньо зареєструватися в основній версії на комп’ютері в підсистемі „Електронний суд“ з використанням електронного підпису», — повідомив Чорнуцький.
«Суд у смартфоні»: в Україні запрацює новий застосунок
Користувач застосунку «єСуд» може переглядати всі документи у справах, в яких він є учасником, починаючи від своєї позовної заяви і завершуючи рішенням суду по суті. Також користувач застосунку отримує всі повідомлення від суду — виклики на судові засідання чи повістки, повідомлення про надходження якихось нових документів у справі тощо.
«Також користувач може дізнатися, що стосовно нього чи проти нього хтось із позивачів звенувся до суду, і це також відображується відповідно у користувача після реєстрації відповідної заяви в суді. Крім цього, користувач має змогу ознайомитися із усіма проєктами чи заявами, поданими до суду, які він формував чи подавав у повній версії підсистеми „Електронний суд“, і також частково може управляти довіреностями на предмет доступу до своїх справ щодо перегляду чи щодо вчинення дій, якщо ці довіреності були надані іншим особам», — розповів Чорнуцький.
«У нас є деякі плани першочергові, які ми хочемо реалізувати — подальший додатковий функціонал. Це і розширити функціонал у можливості перегляду документів не лише користувачами, громадянами, які є сторонами по справі, а й для суддів. Наразі цей функціонал є в повній версії, але ще не реалізований у мобільному застосунку. Також є ідеї та плани зробити реєстрацію і автентифікацію не лише в повній версії з використанням електронного підпису, але і за допомогою мобільного застосунку. Це було не зроблено в першій версії, бо є низка технічних та правових моментів», — розповів заступник голови ДСАУ.
Окрім того, за його словами, в планах також є можливість провести ідентифікацію в мобільному додатку через «Дію», але це потребує внесення змін до законодавства.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас