Черкаси підняли тарифи на опалення для населення (оновлено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черкаси підняли тарифи на опалення для населення (оновлено)

Особисті фінанси
961
Влада міста Черкаси підвищила тарифи комунального підприємства Черкаситеплокомуненерго для населення та комерційних установ. Таке рішення ухвалив виконком Черкаської міської ради, повідомляє Суспільне у вівторок, 28 вересня.
Керівник Черкаситеплокомуненерго Павло Карась пояснив, що без підняття тарифу на тепло пройти опалювальний сезон неможливо.
«Зараз тариф на газ становить 3900 гривень за 1000 куб. м, а насправді відповідає тарифу 66 183,33 гривні за 1000 куб. м без ПДВ. Без підняття тарифу неможливо пройти весь опалювальний сезон. Для населення тариф зросте незначно. Це все компенсується житловими субсидіями», — зазначив він.
Павло Карась пояснив таке підняття тим, що Нафтогаз різко змінив підходи до оплати природного газу.
«Інших варіантів обійти цю ситуацію немає, врятувати опалювальний сезон можливо тільки підвищенням тарифів», — додав він.
Керівник Департаменту економіки та розвитку Ірина Удод додала, що для населення цифри в платіжках збільшаться приблизно на 200 гривень.
Нагадаємо, Міністерство розвитку громад і територій закликало місцеву владу не підвищувати тарифи на опалення для населення.
Пізніше стало відомо, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко не підписав рішення виконкому про підняття тарифу на тепло для користувачів КП «Черкаситеплокомуненерго», тому тарифи підвищені не будуть.
«Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко не підписав рішення виконкому про підняття тарифу на тепло для користувачів КП «Черкаситеплокомуненерго», – повідомляє пресслужба Черкаської ОДА з посиланням на керівника області Олександра Скічка.
«Ситуація справді вкрай складна через стрімке здорожчання газу в Європі. Але, наше спільне завдання – зберегти суми у платіжках для населення на нинішньому рівні і для цього ми задіємо всі можливі механізми й інструменти. Це принципова позиція Президента України. Вже в четвер під його головуванням відбудеться засідання Конгресу місцевих і регіональних влад, де, зокрема, розглянемо тарифне питання. Додам, що теплопостачальні підприємства області технічно готові до опалювального сезону на всі 100%», – заявив Олександр Скічко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас