Як ІТ-спеціалісти шукають роботу у 2021-му (результати опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як ІТ-спеціалісти шукають роботу у 2021-му (результати опитування)

Особисті фінанси
1940
Finance.ua, як портал, що стежить за зарплатами та ринком праці ІТ-спеціалістів, дізнався від порталу Dou, як айтівці шукають роботу.
Як свідчать результати опитування, частка LinkedIn і Djinni як найефективніших каналів пошуку роботи продовжує зростати, ІТ-спеціалісти активно моніторять ринок праці, навіть не шукаючи нове місце.
Портрет учасників опитування
Як ІТ-спеціалісти шукають роботу у 2021-му (результати опитування)
Як спеціалісти знаходять нову роботу:
  • рекомендації друзів та колег поки що залишаються на першому місці серед способів, за допомогою яких ІТ-спеціалісти знайшли своє нинішнє місце роботи (його назвали 23% опитаних);
  • 20% ІТ-спеціалістів знайшли свою останню роботу через LinkedIn (рік тому таких було 14%), 19% — через Djinni (рік тому — 15%);
  • для тих, хто змінив компанію цього року, вони частіше ставали у пригоді, ніж рекомендації колег і знайомих: 26% знайшли роботу через LinkedIn, 24% — через Djinni й тільки 19% завдяки рекомендаціям;
  • 9% ІТ-спеціалістів знайшли її через DOU;
  • великі сайти з пошуку роботи продовжують втрачати свої позиції: тільки 5% опитаних знайшли роботу через Work.ua (рік тому — 6%), а 3% — через Rabota.ua (рік тому — теж 6%).
Як ІТ-спеціалісти шукають роботу у 2021-му (результати опитування)
Також зазначається, що ІТ-спеціалісти активно цікавляться зарплатами та вакансіями, навіть якщо не шукають роботу.
Більшість ІТ-спеціалістів моніторить не лише статистику щодо зарплат, а й вакансії на ринку. 88% опитаних відзначили, що вони стежать за вакансіями, відгукуються на них або спілкуються з рекрутерами. Ті, хто не планують змінювати роботу, теж переглядають вакансії, хоча і дещо рідше (83% опитаних).
На активність ІТ-спеціаліста в моніторингу вакансій найбільше впливає те, чи розглядає він можливість переходу в іншу компанію чи команду. Ті, хто не перебувають в активному пошуку, але розглядають таку можливість, так само активно використовують майже всі інструменти моніторингу вакансій на ринку, як і ті, хто наразі шукає роботу. Ті ж, хто точно не планує нікуди переходити, помітно рідше цікавляться актуальними позиціями.
Опитані ІТ-спеціалісти доволі позитивно ставляться до ідеї переходу на іншу роботу:
  • 22% зараз активно шукають роботу;
  • ще 40% готові перейти на нове місце, якщо їм запропонують кращі умови.
Серед ІТ-спеціалістів, які нині працюють і не шукають нову роботу, 51% не проти змінити її, якщо їм запропонують щось цікаве.
Найчастіше про активний пошук роботи заявляли дизайнери (43% опитаних) та нетехнічні спеціалісти (32%). Серед розробників і тестувальників тільки 20% активно шукають нове місце. Але майже половина розробників (43%) готові перейти туди, де їм запропонують кращі умови.
Також активно шукають роботу спеціалісти, які тільки недавно почали працювати в ІТ. Серед тих, хто в індустрії менше як пів року, таких 46%, а серед тих, хто працює до двох років — 28%. З-поміж тих, хто працює більше як два роки, лише 19% активно шукають роботу. Проте досвідчені спеціалісти теж готові змінювати компанію, якщо їм запропонують кращі умови (43% тих, хто працює понад два роки, готові змінити роботу за таких умов).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас