Ощадбанк оголосив про закриття неактивних рахунків: що робити клієнтам банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк оголосив про закриття неактивних рахунків: що робити клієнтам банку

Особисті фінанси
2520
Ощадбанк повідомив, що закриє неактивні поточні рахунки та депозити, операції за якими не проводилися протягом трьох років. Finance.ua, як портал, що стежить за банківськими змінами, дізнався, як діяти клієнтам Ощадбанку.
Що треба зробити таким клієнтам. Звернутись у відділення Ощадбанку до 30 вересня 2021 року і актуалізувати ідентифікаційні дані та здійснити верифікацію, а також вирішити питання щодо отримання коштів по нерухомих поточних та вкладних (депозитних) рахунках, операції за якими не здійснювались протягом трьох років і більше.
При собі необхідно мати паспорт та документ про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків.
Якщо до 30 вересня 2021 року клієнт не звернеться до установи АТ «Ощадбанк», то:
  • банк змінить облік залишків коштів на таких рахунках та обліковуватиме їх як нерухомі вклади;
  • банк вважатиме, що клієнт у такий спосіб дав згоду на розірвання договору відповідно до частини 2 статті 1075 Цивільного кодексу України та закриття рахунку;
  • такі дії вважатимуться згодою на застосування щомісячної комісійної винагороди, передбаченої тарифами АТ «Ощадбанк», та її сплати в порядку договірного списання шляхом утримання з суми нерухомого вкладу, а саме комісійної винагороди за ведення нерухомих вкладів для поточних рахунків фізичних осіб у національній валюті та комісійної винагороди за ведення нерухомих вкладів для вкладних (депозитних) рахунків фізичних осіб у національній валюті.

Довідка Finance.ua:

  • як свідчать дані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, станом на 1 вересня 2021 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках – учасниках Фонду гарантування вкладів склала 622,86 млрд грн (у серпні 2021 р. – 624,7 млрд грн).
Про головні зміни, які стосуються клієнтів банків, ми також інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас