Податкова арештувала 26 млн грн українця: він купив авто і землю, не підтвердивши джерело доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова арештувала 26 млн грн українця: він купив авто і землю, не підтвердивши джерело доходу

Кримінал
15413
У Харківській області викрили українця, який придбав цілу низку авто і земельних ділянок на суму 26 млн грн і не підтвердив джерела свого доходу. На кошти за це наклали арешт.
“При цьому вироблені витрати в кілька разів перевищували офіційні доходи зазначеної особи. Операції мають ознаки легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом”, – повідомляє прес-служба Державної податкової служби України.
“Органом досудового розслідування вжито невідкладні слідчі дії, за результатами яких на грошові кошти громадянина в сумі понад 26 млн грн накладено арешт. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває”, – йдеться в повідомленні.
Як пояснили в Державній податковій службі, моніторингу в Україні підлягають два види фінансових операцій. Йдеться про порогові та підозрілі.
Фінансові операції є граничними, якщо:
  • сума, на яку здійснюється кожна з них, дорівнює або перевищує 400 тис. грн (для суб’єктів господарювання, які проводять лотереї та/або азартні ігри, – 55 тис. грн);
  • дорівнює або перевищує суму в іноземній валюті, банківських металах, інших активах, яка еквівалентна за офіційним курсом гривні до 400 тис. грн. на момент проведення.
При цьому є один або більше таких ознак:
  • зарахування або переказ коштів, надання або отримання кредиту в разі, якщо хоча б одна зі сторін має реєстрацію в державі, яка не виконує рекомендації міжнародних організацій, задіяних у сфері боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом;
  • фінансові операції політично значимих осіб, членів їх сімей та/або осіб, пов’язаних з політично значущими особами;
  • фінансові операції з переказу коштів за кордон (в тому числі в країни, зараховані в офшорні зони);
  • фінансові операції з готівкою (внесення, переклад, отримання коштів).
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас