МОЗ вимагає відсторонювати головлікарів за підробку свідоцтв про вакцинацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ вимагає відсторонювати головлікарів за підробку свідоцтв про вакцинацію

Казна та Політика
319
Міністерство охорони здоров’я України вимагає відсторонювати головлікарів за підробку свідоцтв про вакцинацію в їхніх лікарнях. Їх можуть відсторонювати від обов’язків на час слідства.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook МОЗ.
За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко, на сьогодні на кількох лікарів вже завели кримінальні справи за підробку свідоцтв.
«Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров’я, де працюють ці лікарі, — об’єднаних територіальних громад — з проханням відсторонити від роботи керівників цих установ на час проведення слідства. Переконані, що керівники повинні нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їхніх лікарнях» , — додав він.
Якщо слідство виявить, що головний лікар не був причетний до махінацій, його поновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії лікарні та розрив її контракту з Національною службою здоров’я. Після цього територіальна громада буде фінансувати лікарню самостійно.
Нагадаємо, вчора відбулася нарада у президента України Володимира Зеленського, за підсумками якого Кабмін найближчим часом повинен запропонувати заходи для боротьби з підробкою тестів і сертифікатів про вакцинацію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас